Angst

Symptomer

Oplever du hjertebanken, åndenød, kvalme, svimmelhed eller ondt i brystet? Får du ondt i maven og bliver hverdagsting uoverskuelige? F.eks. det at tage bussen, gå på arbejde, gå i supermarkedet eller det at være i sociale sammenhænge? Føler du dig urolig, anspændt eller har du tankemylder? Undgår du situationer, steder eller ting, som du tidligere har forbundet med ubehag/angst?

Hvad er angst?

Angst er en tilstand, som mange oplever, og som kan virke helt uforklarlig, men angst er en naturlig reaktion på svære oplevelser eller perioder med højt pres. Angst føles ubehageligt. Den bliver dog først problematisk, når den forhindrer dig i at gøre det, som giver mening og glæde i hverdagen. 

Angst kan forstås som et signal om, at der er svære følelser på vej, som vi hidtil ikke har  mærket, men nu mærker vi angsten som kropsligt ubehag.

Blomster mark

Behandling af angst

Noget af det vigtigste ved behandling af angst er at få brudt den onde cirkel af negative tanker, som du føler dig fanget i. Du får hjælp til at komme i kontakt med de svære følelser, der ligger bag det fysiske ubehag, så der ikke længere er behov for negativt tankespind. Du vil typisk opleve lettelse i kroppen og fornyet mod på at gøre det, du holder mest af.